Намери ни
To Top

Забелязахте ли, че с вчерашната загуба Левски…

Резил! Това е думата, която описва най-точно крайния резултат за Левски от дербито с ЦСКА. Поражението с „класическо“ изражение е 6-о поредно за сините от „вечния враг“, но нещо повече – то прати на нула 2 голови съотношения на 26-кратните шампиони.

Ето малко интересна статистика, която след вчерашния син кошмар остана на заден план:

Вече Левски няма голова разлика на + в шампионата. Сините са вкарали до момента 17 попадения и с трите от ЦСКА са допуснали точно толкова.


Въпреки че имат 2 победи повече, съотношението е 0, което е срамно за отбор от ранга на Левски. За сравнение, тази на ЦСКА е 29:6, т. е. +23.

И ак това може да бъде поправено в следващите мачове, како да кажем за головата разлика във „вечното дерби“? За първи път от 19 г. насам Левски вече не е с повече голове от ЦСКА в общия баланс. Сините все още имат 3 победи за шампионат повече от армейците – 52 срещу 49, при 36 равенства, ала вкараните попадения са 190:190! Само от серията от 6 поредни загуби головата разлика е 1:13, а от последните 14 мача (3 победи, равен и 10 загуби) – 6:19.

Левски за последен път е вкарвал в шампионатен мач на ЦСКА 3 гола през март 1999 г. Оттогава пък 5 пъти червените са пронизвали по 3 пъти в един мач вратата на тима от кв. „Подуяне“, като 4 от погромите са с под ръководството на Стойчо Младенов.

Мони ГЕОРГИЕВ

Ощр от категория Анализ