sportove.net

Санчес Флорес: Всичко, което прави Кристиано, го правеше и Любо Пенев

Популярният испански треньор Кике Санчес Флорес сподели интересни неща за българските величия Христо Стоичков и Любослав Пенев. Кике и Любо играха заедно във Валенсия в рамките на пет сезона, а техен съперник многократно е бил Христо Стоичков с Барселона.

“Пенев беше пример за всички.


Освен че имаше брутална физика и изключителна бързина, той идваше в съблекалнята час преди всички. Беше студен, но бързо учеше испански. Навсякъде ходеше с речника си. Излизаше на улицата и се опитваше да говори с хората, помагайки си с речника. Искаше да научи езика и го научи. Приспособяването му беше впечатляващо. Той пасна по перфектен начин в стартовия състав”, сподели Санчес Флорес за испанското списание Jot Down.

“Обичаше да излиза вечер, харесваха му момичета, но това не е проблем, нали? Ако си млад, висок и хубав… Всичко, което виждаме сега да прави Кристиано, го правеше и Пенев. Идваше час по-рано за тренировка, отиваше във фитнеса, оттам на тренировка и приключваше последен”, разкри той.

Санчес Флорес открои Христо Стоичков сред нападателите, с които му е било най-трудно да се справи. “Христо обичаше Лаудруп да му я пуска по диагонала на празно пространство и ти трябва да импровизираш много. Не обичаше толкова да получава топката на крак, колкото на празно пространство”, разказа испанският треньор, който последно работи за Еспаньол през пролетта на 2018 година.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.