Намери ни
To Top

Истината в очите: Гонзо, как ще обясниш това?

Два дни преди второто „вечно дерби“ за сезона интересно мнение около предстоящия мач изказа не кой да е, а треньорът, с когото Левски започна сезона – Пепе Мурсия. Испанецът бе потърсен от „Меридиан Мач“ и заяви пред спортния всекидневник, че сините имат добър шанс да спечелят, но само ако вкарат първия гол в мача. Под негово ръководство Левски пръв пусна гол срещу ЦСКА и падна с 0:2.

Мурсия обаче направи и по-важно изказване: той постави на дневен ред въпроса защо вече не е на работа в Левски, при положение, че с Гонзо постигали едни и същи резултати, а Иванов е още на „Герена“.


„По мое време направих равенство с Локомотив (Пловдив). Заслужавахме да спечелим, но така се развиха нещата. После загубихме от ЦСКА и победихме Локомотив (София). Не беше лошо начало, но беше трудно. Оставих отбора на три точки зад лидера в класирането, който и тогава беше ЦСКА. В последния си мач „сините“ направиха 1:1 с Локомотив (Пловдив). Значи аз и Гонзо постигаме едни и същи резултати“.

„Имах визия как да изглежда отбора, но времето не ми стигна. Аз започнах да изграждам тима, който в момента придобива завършен вид. Започнах да налагам Белаид, Крумов, Стойчев, Минев… Това са футболистите, в които аз вярвах и ето, че сега се представят на високо ниво“, заяви испанецът, който сякаш още е огорчен от преждевременното си уволнение.

Така ситуацията за Гонзо може да стане още по-тежка след дербито: ако Левски загуби, разликата с ЦСКА ще е 11 т., а тогава смяната на Мурсия, комуто беше обещано, че е поне година начело на сините, ще се докае като още по-необмислен ход.

Ощр от категория Анализ