sportove.net

Вкарват предпазна клауза в договора на Яблонски

Ръководството на Левски ще заложи специална клауза в новия договор на защитника Давид Яблонски. В момента двете страни преговарят за споразумение до 2021 година. Сегашният контракт на Давид изтича в края на сезона.

Заради факта, че преди дни Яблонски бе осъден в родината си на 18 месеца условно и глоба за манипулиране на мачове, когато е бил играч в юношеския отбор на Теплице, от клуба ще вкарат специална клауза в новия договор на играча, с която да се защитят от евентуални последици.


Причината е, че ако в Чехия потвърдят присъдата на играча на по-горните инстанции, то най-вероятно той ще отнесе наказание и от ФИФА.

На въпрос дали в новия договор на Яблонски ще има специална клауза, изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов заяви: “Трябва да се съобразим с тези обстоятелства. Първоначално нашата реакция е да се запознаем с това какво, защо и как се е случило, защото ние знаехме, че този въпрос е повдигнат още преди да го привлечем при нас. Виждате, че във времето, в което той играе за Левски, не само се доказа като футболист, но и се превърна в един от любимците на нашите фенове. В зависимост от обстоятелствата в Чехия и как се развиват нещата и дали ще се потвърдят, тогава ще правим повече. Но на този етап ние сме в контакт с неговия агент, за да се запознаем с обстоятелствата и да знаем как се очаква да се развие този процес. Ние сме убедени, че искаме той да остане при нас”.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.