sportove.net

Живот без Дончич: Реал влетя в новия сезон със 109 точки

Реал (Мадрид) започна защитата на титлата си в Евролигата, а и първия си сезон от 2015 година насам без Лука Дончич, по впечатляващ начин. “Белите” показаха страховита атакуваща мощ и наказаха завърналия се в най-силния турнир на континента тим на Дарюшафака (Истанбул) със 109:93 в дебютния и за двата клуба мач за сезон 2018/2019 в надпреварата.

Малко над 8000 зрители в испанската столица станаха свидетели на прекрасен баскетбол от страна на Реал, както и на първи минути в Евролигата за новите попълнения Габриел Дек и Клемен Препелич, както и завръщането в игра на Огнен Кузмич.


Испанците вкараха страхотните 44.1% от тройката (15/34), а най-много точки отбеляза Антъни Рандълф, реализирал 16 за само 20 игрови минути. Джейси Керъл добави 14 за също толкова минути, Серхио Йул, Джеф Тейлър и Фабиен Козер прибавиха по 13, а Уолтър Тавареш се разписа с 13. Всичките дванадесет играчи на Пабло Ласо реализираха поне по 2 точки.


Рей МакКалъм с 18, както и Жанис Пейнерс и Стантън Кид с по 12 бяха тримата най-добри реализатори за Дарюшафака.

СТАТИСТИКА
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.