sportove.net

Треньорът на Черно море иска повече борбеност и желание срещу Академик

“Двубоят с Академик няма да е лесен, при нашите момчета ще има доста емоция, много енергия. Това, което трябва да покажем от първата минута, е борбеност, желание, енергия”.

Това заяви наставникът на Черно море Тича Галин Стоянов преди срещата от 2-ия кръг на НБЛ между варненския тим и Академик Пловдив, съобщиха от клуба.
Според специалиста в отбора ще има момент на пренавиване, което е очаквано и простимо.


“Наясно сме с нашите качества, но настройката ни трябва да бъде само и единствено за победа. Ще търсим победата, но няма да бъде лесно, защото отборът на Академик измина миналата година пътя, по който ние сме поели”, коментира Стоянов.

Академик допълниха състава си с някои класни състезатели, първите им 5-6 човека са на по 24 години, играли са няколко сезона, и то основна роля, добави треньорът. По думите му Черно море Тича среща отбор, на който иска да заприлича. “По-назад сме, но пък факторът домакинство при младите отбори е доста сериозен. Разчитаме публиката да има голям принос към нашата енергия и да заличим изоставането ни като опит и класа спрямо Академик, каза още Стоянов.

Галин Стоянов няма да може да разчита на най-опитният си играч Пламен Алексиев. Плеймейкърът отсъства повече от година заради тежка контузия – скъсан ахилес, и последвала операция. “Той тренира с нас миналата седмица. Искаме обаче да е в много добро състояние, когато влезе в игра, за да не повтаряме риска от миналата година. Не можем да си позволим той отново да получи контузия и да го изгубим до края на сезона. Искаме да е пълноценен и да помага на отбора. Така че ситуацията с Пламен е на стендбай”, коментира още специалистът.

Срещата между Черно море Тича и Академик е в събота, 13 октомври, от 18.00 часа в зала “Христо Борисов”.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.