sportove.net

Таланти от 16 страни ще играят на тенис турнира “Барокко Къп”

Тенисисти от 16 държави ще вземат участие в международния турнир на “Барокко Къп”, който ще се проведе от 15 до 20 октомври на кортовете на ТК “Барокко” в Студентски град. В турнира ще вземат участие юноши и девойки до 16 години, а състезанието е от трета категория на Тенис Европа.

Основните схеми при юношите и девойките ще бъдат от по 32 състезатели, което е идеална възможност за родните тенисисти да премерят сили с връстниците си от Европа и да спечелят точки за европейската ранглиста.

В състезанието освен родните таланти ще вземат участие тенисисти от Гърция, Македония, Украйна, Румъния, Германия, Босна и Херцеговина, Сърбия, Турция, Дания, Молдова, Чехия, Австрия, Русия, Полша и Швейцария.


Този турнир е пореден успех за работата на БФТ да осигури богат държавен календар на родните състезатели по тенис с държавни първенства, турнири и международни турнири за всички възрастови групи. По този начин нашите състезатели могат да участват на престижни турнири от календарите на Международната и Европейската тенис федерации, но на родна земя.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.