sportove.net

Провален допинг тест на път да коства титлата на Били Джо Саундърс

Спортната комисия на щата Масачусетс е отказала боксов лиценз на шампиона в средна категория Били Джо Саундърс и по този начин опропастява предстоящия дългоочакван дуел с Деметриус Андраде на 20 октомври – основното събитие на галавечерта, организирана от “Мачрум” в “TD Garden” в Бостън.

Причината е провален допинг тест, като намереното забранено вещество е оксиолфрин. Това означава, че WBO най-вероятно ще отнеме пояса на Саундърс, за когото това трябваше да бъде четвърта защита срещу официалния претендент на организацията.

Галавечерта обаче няма да остане без основно събитие, информира ESPN – просто Андраде ще се изправи срещу Валтер Каутондоква за вакантната междинна титла, докато стане окончателно ясна съдбата на Саундърс.

Еди Хърн изрази разочарованието си от проваления допинг тест, но изрази надежда, че въпреки всичко Андраде ще вдигне шампионския пояс на 20 октомври, който ще го доближи до нивото на Канело Алварес, Генади Головкин и Даниел Джейкъбс в средната категория.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.