sportove.net

България – Тайланд 1:2! Следете мача ТУК!

Волейболистките от националния отбор на България ще излязат срещу коравия тим на Тайланд за предпоследния си мач от Група F от втората фаза на Световното първенство в Япония. Срещата е тази сутрин от 07,25 часа българско време в зала “Осака Мунисипал Сентрал Джимнезиъм”.


Двубоят ще бъде даван на живо по MAX Sport 2.

Началото на първия гейм по-добре за българките, които бързо поведоха с 3:0 след атака и ас на капитанката Христина Русева и контра от краче на Нася Димитрова. Тайланд успя да изравни при 4:4 след атака на Уилаван Апиняпонг и ас на Татдао Нуекджанг. Техническата пауза пък дойде при 8:6 за България след блокада на Русева и успешна контра на Мария Каракашева. Нов блок на Русева и контра от втора линия на Гергана Димитрова – 10:6 и прекъсване за треньора на Тайланд Данай Сривашамайтакул. Тайландките намалиха до 12:11 след блокада и контра на Малика Кантонг, но българските “лъвици” веднага си върнаха преднината и даже я увеличиха до 16:11 след силни изяви на Мирослава Паскова и Нася Димитрова. Разликата нарасна до 21:12 след нови две силни атаки на Гери Димитрова и блок на разпределителката Лора Китипова. България без проблеми взе гейма с 25:18 след блок-аут на Каракашева.


Втората част тръгна отлично за Тайланд, които дръпнаха с 4:1 след атака в аут на Христина Русева и блокада на Онума Ситирак. Въпреки тайм-аута за Иван Петков, първото техническо прекъсване дойде при 8:5 за тайландките след атака на Ситирак. България успя да изравни при 8:8 след аут на Малика Кантонг и контра на Нася Димитрова. Тайланд си върна преднината при 11:9 след нова атака на Ситирак и ас на Кантонг. Стигна се до ново равенство при 13:13, след което българките дори поведоха с 14:13 след атака на Мирослава Паскова и два аса на Русева. Второто техническо прекъсване в гейма пък дойде при 16:14 за “лъвиците” след две поредни успешни атаки на Гери Димитрова. Атака на Кантонг, контри на Уилаван Апиняпонг и Татдао Нуекджанг и ас на Ситирак – 18:16 за Тайланд и втори тайм-аут за Иван Петков. Играта продължи равностойно и точка за точка до 24:22, след което Тайланд затвори гейма при 25:22 след ас на Ситирак и изравни на 1:1.


За началото на третия гейм в игра за българския тим започна Мира Тодорова на мястото на Христина Русева. България успя да поведе с 3:0 след атака на Гери Димитрова, контра от краче на Нася Димитрова и аут на Онума Ситирак. Техническата пауза пък дойде при 8:5 за българските “лъвици” след блок на Лора Китипова. Постепенно Тайланд изравни при 10:10 след атака на Плеумджит Тинкаоу, ас на Малика Кантонг и грешка на Мирослава Паскова. Двата тима продължиха равностойно, като си размениха по няколко мини пробива, за да се стигне до 16:15 за тайландките след успешна атака на Татдао Нуекджанг. Разликата нарасна до 19:16 за Тайланд след контри на Тинкаоу и Кантонг. Независимо от тайм-аута за Иван Петков, резултатът стана 23:18 след блокада на Татдао Нуекджанг и контра от втора линия на Тинкаоу. Тайланд спокойно спечели гейма с 25:18 след ас на Тинкаоу и контра блок-аут на Ситирак.

БЪЛГАРИЯ – ТАЙЛАНД 1:2 (25:18, 22:25, 18:25)
БЪЛГАРИЯ: Лора Китипова, Мирослава Паскова, Гергана Димитрова, Мария Каракашева, Нася Димитрова, Христина Русева – Жана Тодорова-либеро
Старши треньор: ИВАН ПЕТКОВ
ТАЙЛАНД: Малика Кантонг, Татдао Нуекджанг, Нуурсара Томком, Плеумджит Тинкаоу, Уилаван Апиняпонг, Онума Ситирак – Пиянут Панной-либеро
Старши треньор: ДАНАЙ СРИВАШАМАЙТАКУЛ.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.