sportove.net

WBC спъва мераците на Уайлдър и Фюри за моментален реванш

Победителят от дългоочаквания сблъсък между Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО) и Тайсън Фюри (27-0, 19 КО) на 1 декември в Лос Анджелис ще трябва да проведе задължителна защита на титлата в тежка категория на Световния боксов съвет срещу Доминик Бризийл (19-1, 17 КО).

Именно Бризийл бе потвърден като официален претендент за пояса от президента на WBC Маурисио Сюлеман. В съобщението на Съвета пък се подчертава, че ще бъде преразгледано и желанието на Луис Ортис – носителя на т.нар. “сребърен пояс” – да стане официален претендент.


Единственият начин Уайлдър или Фюри да избегнат Бризийл като следващ свой противник е да се уговори мегасблъсък за обединяване на всички четири световни титли с Антъни Джошуа. Такъв вариант има за месец април, но той би спънал пък намерението на Уайлдър и Фюри да направят моментален реванш помежду си.

Джошуа за последно бе на ринга на 22 септември, когато нокаутира Александър Поветкин, а има запазен стадион “Уембли” за 13 април 2019-а. Уайлдър пък проведе за последно задължителна защита на титлата си през ноември 2017-а, когато спря Бърмейн Стивърн още в първия рунд, а същата вечер Бризийл победи Ерик Молина и това му е последния двубой до момента. Единствената загуба на Бризийл е от Джошуа – нокаут в осми рунд през лятото на 2016-а, като оттогава той има две победи.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.