sportove.net

Везенков: Ще направим всичко възможно България да разполага с най-добрите си играчи за олимпийските квалификации (видео)

Членът на УС на БФВ Сашо Везенков коментира след днешното извънредно заседание на Управителния съвет на централата, че ще направят всичко възможно България да разполага с най-добрите си играчи в предстоящите олимпийски квалификации.

“Оценката за Световното първенство е много голяма и аз не мисля, че скоро ще има световно първенство в България по колективен спорт. А днешното решение на Управителният съвет е, че ще се свика извънредно Общо събрание, на което мандата този УС се удължава до 2021-а и тогава вече да се мисли за друг президент и друг УС. Още веднъж казвам, че оценката за Световното първенство е много голяма, а вече на друг УС ще се реши самото представяне на нашия национален отбор, ще се коментира тогава и старши-треньора и другите неща, които засягат националния отбор”.


“Това, което говорихме сега с Данчо Лазаров и другите е, че нашата цел като УС е, ако може на тези олимпийски квалификации да се събере най-доброто, което има България като волейболисти. С дипломация, с говорене, да имаме всички и тези момчета да завършат кариерите си както подобава. Говоря за Казийски, за Соколов и всичките други. С малки остъпки и с доста говорене, защото България заслужава да види всички най-добри волейболисти. Това е желанието на цялата федерация. Имаме най-доброто, виждате че навсякъде се случва, и ще направим всичко възможно да се случи и в България. Това е нашето желание, но какво ще кажат те е друг въпрос. Но е неприемливо да имаме такива волейболисти и те да не участват на Световно първенство, което е в България. Това е желанието на цялата федерация и в тази посока ще работим”, заяви Везенков.

СНИМКИ: ВЛАДИМИР ИВАНОВ, SPORTAL.BG

ГАЛЕРИЯ от УС на БФВ – ТУК!!!
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.