sportove.net

Майкъл Карик изпаднал в тежка депресия след финала в ШЛ през 2009-а

Бившият халф на Манчестър Юнайтед и настоящ асистент на Жозе Моуриньо на “Олд Трафорд” – Майкъл Карик, призна, че е изпаднал в тежка депресия след загубата от Барселона на финала на Шампионската лига през 2009 година. Психологическият срив е продължил и по време на Световното първенство през следващата година, а Карик го е преодолял едва след победата над Челси от 1/4-финалите на Шампионската лига през 2011 година.

Причината за всичко това е грешката на полузащитника, с която той подарява топката на Барселона за първия гол на каталунците в Рим.

“Обвинявах се за този гол.


Питах се: “Защо го направих?”. Депресията тръгна оттам и започна да се увеличава като търкаляща се снежна топка. Годината след това бе трудна. Това състояние продължи дълго време. Година преди това бях спечелил Шампионската лига, но това нямаше никакво значение. Бях наистина съсипан. Предполагам, че това е депресията.

През 2010-а бе най-лошо. Мечтата ми бе да бъда на Световно първенство, но истината е, че тогава не исках да бъда там. Исках да се прибера у дома. Дори казах на съпругата си, че искам да се прибера. Разбира се, нямаше да го направя, но се чувствах така. Държах го в себе си през повечето време. Дори и семейството ми не знаеше пълните мащаби на това мое състояние. Никога досега не съм говорил за това. Дори момчетата, с които съм играл, сега ще прочетат това и ще разберат за първи път за моята депресия”, признава Карик в своята изповед пред “Таймс”.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.