Намери ни
To Top

НЕВИЖДАН ПИР! Вижте как Ветко Арабаджиев потрошил 1 млн. евро с руски и американски олигарси на юбилея си в Сен Тропе (УНИКАЛНИ СНИМКИ)

Тежки кресла с плюшени дамаски, мраморни статуи на животни и голи жени в човешки ръст, полилеи с камъни „Сваровски“, огромни свещници и кристални вази, и в центъра на всичко това вана с ледена фигура на заек в нея… Как ви звучи? Някои ще го оприличат с абсолютен кич, други са го виждали само по списанията и филмите, но за сдобилата се с печална слава фамилия Арабаджиеви тази картинка е била ежедневие.

Всъщност, с горното описание се опитваме да пресъздадем накратко обстановката, в която скандалният олигарх Ветко Арабаджиев отпразнува последния си юбилей преди две години. Сякаш като иронично намигване на съдбата, спецпрокуратурата нахлу в империята на родения в Асеновград милионер миналия петък, 31 август, точно две години и 4 дни след невиждания пир за 60-ия му рожден ден, завихрил се на едно от най-скъпарските места на плажната ивица в Сен Тропе – известния бар „Stefano Forever“.

Заведението „Stefano Forever“ на плажната ивица в Сен Тропе е изцяло преобразено за 60-ия юбилея на Ветко Арабаджиев (на кръгчето в дясно) и американския мултимилионер и негов приятел Стив Версано.


На снимката долу върху видеостената пък е изписано Steve & Valcho Birthday Party. Вълчо е рожденото име на Ветко

На 27 август 2016 г. летището „La Môle“ в очарователното градче на Френската Ривиера приема няколко чартърни полети. Една част от тях са от София и извозват „богопомазаните“, получили покани за празника на Арабаджиев. Служителите на летището обслужват също и чартъри от Русия и САЩ с бизнеспартньори на Ветко и на другия рожденик – един от най-богатите мъже в Америка Стив Версано. Версано е мултимилиониер, основател на базираната в Лондон компания „The Jet Business“, която продава най-скъпите частни самолети, а със семейството на Арабаджиев го свързва дългогодишно приятелство, вероятно и бизнес интереси.

Между впрочем, същият този Версано и съпругата му Лиса Тченкиз (също мултимилионерка, получила 125 млн. долара от развода си с южноафриканския магнат Вивиан Имерман, собственик на „Del Monte Foods“ – северноамериканска компания за производство и дистрибуция на храни със седалище в Калифорния – б.р.), са посетили инкогнито София през април тази година, научи от свои източници .

Американските милионери, естествено, са били настенени в тарашения за черно счетоводство хотел „Маринела“. Бизнес партньорът на Арабаджиев всъщност е бил у нас по покана на Ивайла Бакалова. „Мис България“ също е близка с янките, гостувала им е за личните им празници в Америка, както и в Сен Тропе е била многократно в тяхната компания. Поводът Бакалова да покани Версано и Тченкиз в София е бил годежът й с ресторантьора Веселин Денев – Веско Воденицата.

Ивайла Бакалова, Стив Версано и съпругата му Лиса Тченкиз в зала „София“ на хотел „Маринела“, където през април миската хем се сгоди за Веселин Денев – Веско Воденицата, хем той празнува рождения си ден

Но, да се върнем отново към Сен Тропе… Датата 27 август 2016 не е нито рождената на Ветко Арабаджиев, нито на Версано. Двамата са един набор, 56-ти, като нашият тарикат е батко на партньора си, роден е на 9 януари, а самолетният магнат – на 30 юли. Избират датата, на която да полеят юбилеите си, според ангажираността си.

Вана за изстудяване на напитките, кристални полилеи, ледени статуи в човешки ръст са част от интериора и глезотиите, сред които олигархът Арабаджиев посреща гостите си в Сен Тропе

Така в края на август специално наета с организацията на помпозното събитие фирма издига директно върху пясъка на плажа 4-метрова сцена и видео стена, и монтира луксозни сепарета, които да поберат близо 1000-те гости на двамата рожденици.

За да обслужват всичките гости на тържеството се наемат близо 130 души персонал – готвачи, сервитьори и бармани. Световноизвестен диджей е поканен да озвучи 60-тия рожден ден на Ветко Арабаджиев. Част от програмата е и родният рапър Иван Динев-Устата (на снимката долу), който шашка олигарсите от цял свят, поканени на празника, със зрелищния си спектакъл с летящи роботи „Андромега“. По непотвърдена информация за целия разкош и титлата „Единственият българин, празнувал по подобен начин в Сен Тропе“, Ветко Арабаджиев е потрошил милион евро.

Съпругата на милионера Маринела е разгънала копринено знаме с ликовете на мъжа си и Версано

Юбилеят на Френската Ривиера обаче не е единственият задграничен гуляй на собственика на „Виктория Груп“. В първите дни на януари 2010 г. цялото семейство се изнася дружно към Швейцария и по-точно към тузарския курорт Гщаад. Поводът е двоен – освен Ветко, на 9 януари е роден и най-малкият му син Вълчо, у когото бяха открити 2.5 млн. лева при акцията на Спецпрокуратурата.

Градчето в подножието на Алпите, известно със суперлуксозните си хотели и пистата за частни самолети, е сред любимите зимни дестинации на издирваната фамилия Арабаджиеви.

Ощр от категория Акценти