Намери ни
To Top

БожиДар изстреля „лъвовете“ в Словения

България спечели първия си, исторически мач в новосформирания турнир „Лига на нациите“. На стадион „Стожице“, селекцията на Петър Хубчев се наложи с 2:1 над Словения. Божидар Краев даде аванс на родните национали с гол от съблекалнята, но в края на първото полувреме Зайц изравни. През втората част нов гол на Краев дари победата на България.


На трибуните на съоръжението в Любляна имаше и сериозно ВИП-присъствие. До президента на БФС Борислав Михайлов бе президентът на УЕФА Александър Чеферин.

Двубоят започна ударно за България. След 130 секунди игра, „лъвовете“ поведоха с прекрасен гол на Божидар Краев. Футболистът на Мидтиланд изстреля истински снаряд далеч извън наказателното поле, пращайки топката в долния десен ъгъл за 0:1.

В 8-ата минута България можеше да идвои аванса си. Ивелин Попов нахлу в наказателното поле, но ударът му бе твърде слаб и вратарят на домакините улови без никакви проблеми.

Словенците опитаха да затруднят Пламен Илиев в 18-ата минута. Далечният удар на Кърхин обаче бе крайно неточен.

120 секунди по-късно изстрел на Краев от наказателното поле мина високо над вратата.

В 35-ата минута Ивелин Попов намери в наказателното поле Божидар Краев, чийто удар по диагонала обаче бе блокиран от Мевлия.

В 40-ата минута Словения изравни. След центриране отдясно на Скубиц, Зайц с глава насочи неспасяемо топката в горния десен ъгъл за 1:1.

Втората част започна с натиск на домакините, които можеха да направят обрат в самото начало. Зайц стреля от фаул, от границата на наказателното поле, но прати топката високо над вратата.

В 53-ата минута само блестяща намеса на родния страж предотврати втори гол във вратата му.

Ясмин Куртич осъществи индивидуален пробив, стигна до границата на наказателното поле и стеля изключително прецизно. Пламен Илиев обаче, с невероятна намеса, изби в корнер отиващата в горния му ляв ъгъл топка.

В 59-ата минута България нанесе втори удар по своя съперник, като за втори път точен бе Божидар Краев. Той се възползва от хубав пас на Ивелин Попов и грешка на Белец, след което на празна врата не сгреши за 1:2.

В 63-ата минута Ивелин Попов прати топката над напречната греда, след удар от фаул. Малко по-късно Шпорар не успя да засече хубаво центриране в наказателното поле и Пламен Илиев улови без затруднения. Симеон Славчев пък стреля от дистанция, но над вратата.

Четвърт час преди края Матавш засече с глава центриране в наказателното поле, но Пламен Илиев за втори път в мача показа страхотен рефлекс и изби в корнер. Малко след това пък родният страж излезе извън наказателното поле, за да пресече към Матавш, който излизаше сам срещу него.

Ощр от категория Футбол