Намери ни
To Top

Дунав срази Септември с два гола за шест минути

Дунав спечели с 2:0 домакинството си на Септември и изплува от дъното на класирането. Тимът на Малин Оачев вече има 6 точки след първата си домакинска победа за сезона. До момента русенци нямаха успех срещу столичен тим. Те загубиха последователно – от Славия (0:2), Левски (1:2) и ЦСКА (0:3).


Септември е на 12-о място с едва 4 точки.

Дунав изигра отлично първо полувреме, след което можеше да съжалява, че не води в резултата.

Домакините имаха шанс да открият резултата още в 6-ата минута, когато удар на Глаусио от границата на малкото наказателно поле беше отразен от вратаря на гостите Валентин Галчев. В следващата атака Динков уцели гредата, а при добавката топката влезе в мрежата, но попадението беше отменено заради засада.

В 18-ата минута Септември също беше близо до гола, но Будинов не успя да вкара след центриране отляво. Футболист на Дунав се изпречи на пътя му и след рикошет в Динков топката излезе в корнер, от който не последва нищо сериозно.

Балджийски пусна пас към Коконов в 34-ата минута, но в крайна сметка топката се оказа в ръцете на Галев. Последва неточен удар на Мартин Ковачев.

В 42-ата минута реферът отсъди пряк свободен удар за Септември заради нарушение срещу Будинов. Галчев центрира, Диаби стреля с глава, но топката не намери целта.

Малко след това Станоев прати топката на сантиметри от вратата на Галев.

В добавеното време играчите на Септември имаха претенции за дузпа, но съдията остави играта да продължи.

Веднага след почивката удар на Бенга с глава беше отразен от Димитров. В 56-ата минута Септември остана с човек по-малко, след като Иван Стоянов беше изгонен за втори жълт картон. Последва центриране от пряк свободен удар на Балджийски, топката попадна в Патев, който обаче не можа да нанесе удар.

В 69-ата минута Дунав все пак стигна до гол. Капитанът Мартин Ковачев заби топката в мрежата на гостите след асистенция на Ндиайе.

Шест минути след това Ахмед Ахмедов реализира втори гол за домакините, след като засече с глава центриране от пряк свободен удар отдясно.

Светослав Ковачев можеше на да направи 3:0 но ударът му се отби в гредата в 81-ата минута.

В заключителните секунди Галчев стреля в стената от фаул пред наказателното поле.

Ощр от категория Футбол