Намери ни
To Top

Статистиката сочи: ЦСКА все така №1 в Европа и все повече се отдалечава от останалите

Лидерът в „А“ група ЦСКА все по-силно мечтае за така чаканата вече 6 години шампионска титла. Червените имат охотна преднина на върха в класирането, а до сериозна степен лидерството се дължи на прекрасната домакинска форма, сочат цифрите. ЦСКА е перфектният домакин до момента – 6 победи от 6 мача, с голова разлика 17:0. С подобна домакинска форма, например, може да се похвали лидерът в Примера дивисион Барселона.


„Армията“ пък продължава да е най-трудно превземаемият стадион за нападателите на гостуващите тимове от лятото на 2013 г. Оттогава ЦСКА е посрещал 25 пъти съперници в „А“ група (правим уточнението, че „вечното дерби“ е на „Васил Левски“) и в 22 от случаите не е пуснал гол. Изключения правят домакинствата на Лудогорец – 0:2 и 0:1 и това на Локо (Пд) в плейофите на миналия сезон – 1:1. Балансът за тези 25 мача е 19 победи, 4 „хикса“ и само 2 поражения – вече споменатите от Лудогорец, головата разлика е внушителното 54:4.

Факт, няма друг отбор в Европа, който да пуска толкова малко попадения на свой терен и доби да се доближава до цифрите на нашия ЦСКА.

 Допълнително по темата ТУК

Мони ГЕОРГИЕВ

Ощр от категория Анализ