Намери ни
To Top

Димитров не успя да върне пробива в доиграването с Джокович и отпадна от Синсинати

Григор Димитров приключи със защитата на титлата си от Мастърса в Синсинати, след като загуби от бившия номер 1 в света Новак Джокович с 6-2, 3-6, 4-6 в мач от третия кръг на надпреварата.

Деветата среща между двамата тенисисти започна вчера по отличен начин за българина, който летеше по корта в първия сет, за да го вземе с 6-2, след което дръпна с пробив и 3-1 във втората част. В този момент Джокович сериозно вдигна нивото си на игра, докато Григор започна да допуска грешки и в крайна сметка сърбинът спечели пет поредни гейма, за да вкара мача в решаващ сет. В него 10-ят поставен в схемата Джокович успя да постигне ранен пробив, преди мачът да бъде прекъснат заради дъжд при резултат 1-2 и в крайна сметка отложен за днес.


Именно този пробив се оказа ключов, тъй като в доиграването днес нито един от двамата не изгуби подаването си. Димитров имаше своя шанс да се върна в сета при 3-4, когато стигна до точка за пробив, но тя бе отразена от съперника му, който при следващия си сервис гейм затвори мача след два часа и 19 минути игра.

По този начин българският тенисист не успя да защити титлата си от миналата година и ще загуби 910 точки от актива си, с две или три места в световната ранглиста от следващата седмица и ще излезе извън топ 5. Джокович от своя страна продължава битката за единствения Мастърс, който никога не е печелил, като на четвъртфиналите ще се изправи срещу канадеца Милош Раонич.

Ощр от категория Тенис