Намери ни
To Top

Внимание! Ако краката ви се подуват, може да страдате от някоя от тези 3 болести

Ако имате подути крака, повечето хора вероятно ще предположат, че сте бременна, ранена или прекарвате цял ден на работа прави.

Но истината е, че в много случаи подутите крака говорят за друго. И така, какви са другите причини за подуване на краката? Може би вашите крака просто се нуждаят от малко почивка или хладен душ, така че отокът да спадне.

Има обаче много по-сериозни причини.


 Ако краката ви започнат да набъбват без причина, това може да означава сериозно заболяване в тялото.

Остеоартрит

Остеоартритът е най-честата форма на артрит. Остеоартрит в краката може да причини болка, ограничена подвижност и подуване.

Има няколко начина за облекчаване на болката при остеоартрит, например, извършване на йога.

Сърдечна недостатъчност

Симптомите на сърдечната недостатъчност може да са едва забележими, но един от тях са подутите крака.

Според „Американската асоциация на сърцето“, един от симптомите на сърдечна недостатъчност е задържането на вода (отока). Задържането на течности в тялото може да причини подуване на краката, стъпалата или глезените.

Целулит

Целулитът е инфекция на кожата и дълбоките тъкани, пише US National Library of Medicine. Има различни теории за това, защо се появява целулита. Най-вероятно причината за това е нарушение на кръвообращението в лимфната система.

Въпреки че целулита може да се появи във всяка част на тялото, той обикновено засяга краката и може да доведе до подуване на кожата и усещане за топлина при докосване./ Zdrave.to

Ощр от категория Акценти