sportove.net

Син на родна легенда изпусна златото на 50 м свободен стил в Глазгоу

25-годишният Кристиян Голомеев, син на легендата на българското плуване Цветан Голомеев, спечели сребро на 50 метра свободен стил на европейското първенство по плуване в Глазгоу.

Британецът Бенджамин Прауд спечели златния медал с време от 21.34 секунди, като изпревари само с една десета от секундата състезаващия се за Гърция Голомеев.

Кристиян Голомеев направи малко по-слаб старт, но успя да го компенсира с отлично плуване и се размина на косъм със златния медал с 21.


44 секунди.

Бронзовото отличие стана притежание на италианеца Андреа Вергани, който финишира за 21.68 секунди.

Кристиян Голомеев

източник: Gulliver/GettyImages

Шведката Сара Шострьом спечели четвърти златен медал от шампионата в Глазгоу, след като триумфира на 50 метра бътърфлай.

Световната рекордьорка в дисциплината финишира за 25.16 секунди. Втора остана датчанката Емили Бекман с 25.72 секунди, а трета завърши Кимбърли Бойс от Белгия с 27.74 секунди.

Рускинята Юлия Ефимова взе трети златен медал в бруста, след като спечели състезанието на 50 метра при дамите.

Ефимова единствена слезе под 30 секунди с време 29.81 секунди. Втора остана британката Имоджийн Кларк с 30.34 секунди, докато италианката Ариана Кастильони взе бронза с 30.41 секунди.

Рекорд на шампионатите постави италианецът Пиеро Кодия в дисциплината 100 метра бътърфлай при мъжете.

Кодия стартира в първи коридор, но изненадващо не остави абсолютно никакви шансове на съперниците си и спечели с време 50.64 секунди.

Втори завърши плуващият в осми коридор Меди Метела от Франция с 51.24 секунди, докато бронзовият медал остана за стартиралия в седми коридор Джеймс Гай (Великобритания) с 51.42 секунди. /БТА
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.