sportove.net

Габи Петрова на финал в тройния скок в Берлин

Габриела Петрова се класира за финала в тройния скок при жените на европейското първенство по лека атлетика в Берлин. За съжаление обаче другата българска представителка в надпреварата Александра Начева не успя да се справи с квалификационната норма и приключи участието си.

Петрова скочи още от първия опит 14.05 метра – точно толкова, колкото бе квалификационната норма.


С това българката си спести правенето на два допълнителни опита и намери място във финала. 16-годишната Начева, световна шампионка при девойките до 20 години, направи три успешни опита, които бяха много близки помежду си, като в най-добрия от тях тя премина 13.39 метра.

Най-силен резултат в квалификацията постигна гъркинята Параскеви Папахристу, която скочи 14.49 метра. Изненадващо обаче защитаващата титлата си Патрисия Мамона от Португалия, както и бившата европейска и световна шампионка от Украйна Олга Саладуха отпаднаха.

Мамона постигна само 13.92 метра, докато Саладуха остана само на сантиметър от квалификационния норматив с 14.04 метра, но отпадна, след като точно 12 състезателки преодоляха предварително заложената норма.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.