sportove.net

Дебютант спечели РИУ Правец Оупън 2018

Борис Монов от Плевен, който участва за пръв път в семейната тенис и СПА верига Уикенд тур, спечели РИУ Правец Оупън 2018. При страхотни условия, осигурени от домакините от РИУ Правец и СК Правец, той се наложи на финала над Красимир Минтов с 6:3 и вдигна купата. В надпреварата се включиха 46 любители от цялата страна, а генералните спонсори на веригата Уилсън България раздадоха ваучери на стойност 500 лв.

Както обикновено, турнирът при мъжете премина крайно оспорвано и с тенис от най-високо качество.


Краси Минтов достигна до финал за втора поредна година, и за втори път изпусна шанса си. Този път негов препъни камък се оказа Борис Монов, след като и двамата стигнаха до финала след изключителни битки. По пътя си Краси се справи с Христо Янков, който показва израстване, младока Стилиян Югов и Иван Златанов, който се отказа при 2:4 заради схващане. Златанов отстрани шампиона от Хисар Оупън – Мариан Стоянов с 6:3. От другата страна на схемата Боби се разправи с Мартин Милчев (6:0), Калоян Георгиев (6:1) и Милен Балтов (6:3).

Финалът между Минтов и Монов беше истинска битка, с дълги разигравания, като всеки дебнеше удобен момент за завършващ удар. Подобни възможности обаче бяха рядкост. Двамата си размениха по два пробива, след което Боби се адаптира към играта на Краси и въпреки че беше на път да се предаде физически, намери сили и след няколко излизания на мрежата натрупа аванс. Така след 6:3 Борис Монов стана новият шампион на РИУ Правец Оупън и спечели голямата награда – почивка за своето семейство в РИУ Правец.

“Това беше първото ми участие в Уикенд тур, а най-силно впечатление ми направи отличната организация”, каза Борис. “С някои от противниците се познавах и беше приятно да се изправя срещу тях. Имаше интересни срещи, но групата ми беше лека и по-трудното дойде на елиминациите. Условията не бяха лесни, защото на хард корт и на силното слънце е тежко да се играе през лятото, но все пак беше приятно. Особено трудни ми бяха полуфиналът и финалът, но успях да обърна и двата мача. Със сигурност при първа възможност ще участвам пак в турнирите на Уикенд тур. Надявам се Уикенд тур да организира състезание и в Плевен, за да могат да се изявят и моите съграждани, а и да се разшири географията на веригата.”

При жените Стефка Бончева спечели за пети пореден път домашната си надпревара, като и този път не позволи изненади. На финала тя се разправи с Йовка Караиванова – също дебютантка в Уикенд тур. Йовка игра сърцато и отново доказа, че казанлъшката школа има отлични играчи, готови за изненади във всеки момент.

При смесените двойки Асен Бояджиев и Стефка Бончева победиха на финала казанлъчаните Мариан Стоянов и Йовка Караиванова. Йовка, освен двата си финала, намери време да вземе и първия си урок по голф. От тази възможност, предоставена от домакините, се възползваха и много други гости на турнира.

Следващата дестинация на Уикенд тур е Дюни, където от 3 до 9 септември ще се проведе втората седмична тенис ваканция за годината. След нея, от 21 до 24 септември, идва ред на Santa Marina Open II, във ваканционно селище Санта Марина до Созопол. Повече информация за турнирите и за записването можете да намерите на сайта на веригата .
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.