sportove.net

Страхотен успех за България в планинското колоездене

Два златни медала  завоюва Изабела Янкова през изминалия уикенд в Австрия, където се проведе Световното първенство по спускане за младежи.

От 2 до 5 август в Зерфаус Фис Ладис, Австрия, се проведе голям  международен форум за деца и младежи в дисциплина спускане в планинското  колоездене. Четири родни представители се включиха в едно от  най-големите и очаквани събития за годината, постигайки отлични  резултати.

Събитието включваше два много важни старта – в събота се проведе петия  кръг от световните серии по спускане за деца и младежи, а в неделя се  проведе Световния шампионат за подрастващи.


Два златни медала за  България в двата поредни дни успя да завоюва талантливата ни колоездачка  Изабела Янкова от отбора на Райдърс Юнайтед.

Друг фаворит от родните представители бе съотборникът на Изабела – 15  годишния Йордан Анчев, който миналата година спечели състезанието, но за  съжаление тази година не успя да затвърди титлата си. Въпреки това,  Анчев се представи блестящо класирайки се 5-ти в събота и 4-ти в неделя,  като само няколко стотни не му достигнаха за класиране в челната тройка  в категория момчета до 17 години.

Стефан Астаджов и Иван Коцев бяха другите двама родни състезатели, които  се включиха в оспорваната надпревара, сред над 300 от най-добрите млади  състезатели в цял свят и също се представиха доста добре. В събитията  участваха представители от 25 държави, а България бе една от  най-споменаваните във финалите, благодарение на родните млади надежди.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.