sportove.net

Саша Зверев отново е шампион във Вашингтон

Александър Зверев за втора поредна година в шампион на турнира във Вашингтон, който е от категория АТР 500.

Във финала поставеният под №1 германец победи 19-годишния Алекс де Минор с 6:2, 6:4, триумфирайки със своята трета титла за сезона и общо девета.

“Забавно е, защото този финал може да бъде финалът в следващите 15 години, надявам се да сте му се насладили”, сподели след успеха Зверев.

Действително във Вашингтон младите показаха, че настъпват все по-здраво.


Четирима състезалите на 21 години или по-малко достигнаха до полуфиналите, което на АТР тура се бе случвало за последно през 1995-а в Буенос Айрес.

Най-опитният в тази четворка обаче не остави съмнения за превъзходството си. Той се превърна в първия тенисист, защитил титлата си в столицата от Хуан Мартин дел Потро през 2009-а.

“Страхотно е. Показва и психическата сила и малко зрялост. Турнирът за мен бе супер. Играх с много страхотни играчи. Загубих само един сет”, беше фантастична седмица”, допълни Зверев, който по пътя към титлата срещна за първи път и своя брат Миша.

Де Минор пък премина през тежка близо 3-часове битка с Андрей Рубльов на полуфиналите, в която отрази и четири мачбола. Това явно оказа своето влияние и в неделя вечер не успя да се противопостави на германеца.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.