Намери ни
To Top

Лудогорец с 10 човека загуби от Види и напусна Шампионската лига

Лудогорец загуби реванша срещу унгарския Мол Види с 0:1 на стадион “Панчо Арена” във Фелчут и приключи участието си в Шампионската лига. Първият двубой в Разград завърши 0:0 и Видеотон продължава напред с общ резултат 1:0.

Българите бяха на терена с човек по-малко цяло полувреме.

Лудогорец не игра никак добре през първата част, а ситуацията за тима на Пауло Аутори се утежни много след изгонването на Върджил Мисиджан за втори жълт картон в 40-ата минута.


Австрийският рефер Мануел Шутенгрубер малко пресилено вдигна картон на Мисиджан за симулация. Две минути по-късно унгарците можеха да поведат в резултата, но вратарят на Лудогорец Ренан се отличи с две чудесни спасявания в рамките на минута.

Домакините увеличиха натиска си и стигнаха до гол в 45-ата минута на Анел Хаджич, който с глава прониза мрежата на „орлите“.

През второто полувреме с човек по-малко Лудогорец опита всичко, за да стигне до попадение, което щеше да ги прати напред, но вместо това можеше да инкасира втори гол 1/4 час преди края, когато Шаболш Хущи бе оставен непокрит, но Ренан отново остави Лудогорец в мача с великолепно спасяване. Българският тим пък можеше да стигне до безценния гол в 82-ата минута – след изпълнение на Жоао Пауло от пряк свободен удар топката срещна напречната греда.

Унгарският шампион в последния кръг от пресявките ще срещне Малмьо, който елиминира Клуж. В първия двубой шведите спечелиха с 1:0 като гости, а реваншът в Швеция днес завърши 1:1 и скандинавците продължават с общо 2:1.

Тимът от Разград все пак ще продължи европейското си участие в третия предварителен кръг на Лига Европа. Там съперник на българския шампион ще бъде по-добрият от двубоя между босненския Жрински (Мостар) и малтийския Валета.

Ощр от категория Шампионска лига