Намери ни
To Top

Стоянович забави пристигането си в София

Новият треньор на Левски Славиша Стоянович ще пристигне едва в понеделник в София. Причината е, че словенецът има да свърши лични дела в родината си, след което ще хване самолета за София, пише „Тема спорт“. В понеделник той ще бъде на „Георги Аспарухов“, а вечерта ще гледа мача с Черно море, който е от 20:30 часа.

48-годишният Стоянович ще бъде представен официално във вторник, 31 юли от 10:30 часа в залата за пресконференции на ДЮШ.


В 11:30 часа пък е първата му тренировка, която ще бъде открита за медии и привърженици.

Славе ще доведе със себе си двама помощници. В екипа му ще влязат и двама българи. Това са Асен Букарев и Валентин Захариев. Първият ще бъде асистент на словенеца, а вторият ще отговаря за подготовката на вратарите.

Асен Букарев бе помощник на Делио Роси, а от ноември 2017 година почти до февруари 2018-а бе главен мениджър и отговорник по спортно-техническата дейност в клуба. През зимата именно той отговаряше за трансферите на „Герена“, въпреки че не всички неща зависеха от него. Тогава Букарев заяви, че сините не са успели да привлекат всичките футболисти, които са били първи избор за клуба. С връщането му на „Герена“ обаче списъкът с набелязаните преди време отново ще стане актуален.

През лятото Левски взе двама нови – словашкия вратар Мартин Полачек и швейцарския плеймейкър Давиде Мариани. Делио Роси държеше да бъдат привлечени още централен защитник, както и нападател. Славиша Стоянович също иска играч за върха на атаката. Той обаче се е насочил и към взимането на бек. В момента сините имат само двама чисти крайни бранители – Милош Цветкович, който действа вдясно, и Иван Горанов, който е вляво.

Ощр от категория Футбол