Намери ни
To Top

ЦСКА София с класика на „Армията“, Десподов блесна с два гола

Отборът на ЦСКА-София направи огромна крачка към класиране за третия предварителен кръг на Лига Европа. „Армейците“ се наложиха с класическото 3:0 над австрийския Адмира Вакер в първия сблъсък между двата тима, игран на стадион „Българска армия“ в столицата. В герой за „червените“ се превърна младата звезда на тима Кирил Десподов, който реализира две от попаденията за успеха.

Крилото откри головата си сметка в 29-ата минута, засичайки перфектно центриране на Едвин Джеси.


Холандският халф напредна по левия фланг и буквално сложи топката на главата на Десподов, който с мощен удар не остави шансове на вратаря на гостите за 1:0. Само четири минути по-късно отново Десподов вдигна на крака феновете на „Армията“ с втория си гол в мача. Националът на България бе изведен по отличен начин от Джеси зад защитата на австрийците и останал на чиста позиция не сбърка за 2:0. Активните действия на „армейците“ в предни позиции продължиха с пълна сила и в 37-ата минута се стигна до дузпа в тяхна полза, реализирана от новото попълнение Мауридес.

През втората част играчите на Нестор Ел Маестро отстъпиха леко инициативата на своя съперник, който успя на няколко пъти да застраши вратата на Черниаускас. Заради добрите му намеси, както и заради пропуските на противниковите нападатели, играчите на ЦСКА-София удържаха аванса си и могат да гледа спокойно към реванша, който е след седмица на „Бундесщадион Зюдщат“в Мьодлинг.

Ощр от категория Футбол