Намери ни
To Top

Нестор Ел Маестро определи в проценти шансовете на ЦСКА срещу Адмира Вакер утре

Мони ГЕОРГИЕВ

Старши треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро смята, че шансовете на тима му срещу австрийския адмира са 50:50. „Червените“ излизат утре от 20.00 ч. на „Българска армия“ в първи мач от втория квалификационен кръг в Лига Европа, като срещата ще бъде предавана по „Диема Спорт“.

„Мачът е 50:50.


Няма да бъде изненада ако ние спечелим, както и ако те спечелят, ще съм доволен на победа с всякакъв резултат. Адмира Идват да не загубят. Знам много добре Адмира и тяхната статистика, вкюлчавщи допуснати 66 голав 36 шампионатни мача миналия сезон – като цяло са млад отбор, играят в по-добро първенство от българското“, заяви сърбинът с английски паспорт.

Мачът пропускат контузените Стойчо Атанасов, Станислав Манолев и Енрике Рафаел, както и наказаните Тиаго Родригеш, Кристиян Малинов и Николай Бодуров. Последните двама получиха червени картони след дузпите в Рига, като утре трябва да стане ясно ще имат ли по-тежки наказания от обичайното. Капитанът вероятно ще бъде заместен от новото попълнение Борис Секулич.

„Бодуров ми каза, че не е направил нищо и му вярвам. Играл е в много по-големи мачове от този с ФК Рига и знам, че няма да се повтори. Малинов пък направи заради своя манталитет, но именно заради него е толкова важен за вас. Имам увереност във всеки от футболистите ми, всеки знае какво трябва да играем“, допълни Ел Маестро.

Той очаква още едно-две нови попълнения това лято, като коментира спекулациите за 203-сантиметровия национал Кот д’Ивоар Ласина Траоре.

„Не съм го гледал доста отдавна. Рагледали сме много имена и мисля, че фигурираше там някъде. Не искам да забравям нито един от трите мача на ЦСКА досега, тъй като не сме имали разочарования в тях. Харесаха ми първите 25 минути от вторите полувреме срещу ФК Рига и Локо Пд. Трябва да продължим този период на доминация повече от 25 минути, разбира се, няма как да е 90, но трябва да го увеличим. Обичаме до контролираме мачовете, но не забравяйте, че има и опонент срещу нас“.

От клуба от Борисовата градина пък обявиха, че 20-годишният вратар Слави Петров ще бъде даден под наем на Литекс до края на годината. Юношата на ЦСКА е едва 4-ти избор за „червената“ врата след Витаутас Черняускас, новото попълнение Данте Стипица и Георги Китанов.

Ощр от категория Футбол