Намери ни
To Top

Респект! Те продадоха играчи за 250 милиона и после пребиха всички!

Наистина уникално! Да продадеш играчи за 250 милиона и малко след това да смачкаш конкуренцията. Бруталното постижение бе направено този сезон във Висшата лига на Англия.

Точно 250 милиона лева, или 125 милиона евро влязоха в касата на Саутхямптън това лято от продажба на играчи. Всички очакваха, че след напускането на звездите си светците ще са по-слаби от миналия сезон, но този тим показа на всички в Англия как може да се печелят добри пари, без да се стига до спад в качеството на играта.


Мениджърът на Саутхямптън Роналд Куман и нападателят на тима Грациано Пеле бяха избрани съответно за мениджър и футболист на септември в Премиършип. Южняците направиха страхотен старт на кампанията и след 7 кръга заемат третата позиция в класирането зад лидера Челси и шампиона Манчестър Сити.

Куман, който пое отбора през лятото, беше избран за номер 1 на месеца в конкуренцията на мениджърите Нийл Уорнък (Кристъл Палас), Жозе Моуриньо (Челси) и Найджъл Пиърсън (Лестър).

29-годишният Пеле, който също пристигна на „Сейнт Мери“ през лятото, вкара пет попадения за Саутхямптън от началото на сезона, три от които през септември – два при победата над Нюкясъл и един над Куинс Парк Рейнджърс. Пеле дебютира с гол и за Италия по-рано през седмицата и донесе успеха на Скуадрата с 1:0 като гост на Малта в европейска квалификация.

През септември Саутхемптън спечели и четирите си мача – три за първенство над Нюкасъл (4:0), Суонзи Сити (1:0) и Куинс Парк Рейнджърс (2:1) и един за Купата на Лигата срещу Арсенал като гост (2:1).

Шоу, Ловрен и Лалана са само малка част от бившите лидери на светците, които блестят за грандове във Висшата лига, но и без тях Саутхямптън изпреварва в класирането повечето водещи отбори, което е наистина отлично постижение.

Ощр от категория Тема на деня