sportove.net

Антъни Джошуа: Ако не се бия с Уайлдър, ще се радвам на двубой с Фюри

Ако плановете на британската суперзвезда Антъни Джошуа се развият по план, той ще победи руснака Александър Поветкин на 22-ри септември, а след това ще се изправи в обединителен двубой срещу шампиона на WBC Дионтей Уайлдър на 13-ти април.

Но ако Джошуа не победи Поветкин и до среща с Уайлдър не се стигне, тогава британецът с радост би се изправил срещу бившия шампион в тежка категория Тайсън Фюри в двубой, който би бил най-големия в историята на великобританския бокс.

“Тайсън Фюри не би отказал среща с мен. Ако до двубой с Дионтей Уайлдър не се стигне, тогава с удоволствие ще се бия с Фюри”, заяви Джошуа.


Джошуа също така обясни, че би искал Фюри да бъде в по-добро физическо състояние, ако двамата стигнат до споразумение. Фюри тежеше 126 килограма, когато в последната си среща победи чрез технически нокаут албанеца Сефер Сефери на 9-ти юни в Манчестър, Англия.

“Tой все още тежи с 13 килограма повече, отколкото в битката му с Владимир Кличко. Въпреки факта, че Фюри свали доста килограми, той все още тежи повече от необходимото. Когато свали още няколко килограма, ще кажа, че е влязъл в оптимална форма. Засега Фюри не е готов физически, всичко зависи от него. Когато бъде готов и аз ще бъда готов”, заяви Джошуа.

“Как тренира Фюри? Един път на ден? Бих предпочел да тренирам по два пъти на ден. Той е казвал, че прави по една боксова сесия и по един крос на ден. Защо? Нима той се опитва да бъде боксьор и лекоатлет по едно и също време? Бих го посъветвал да отиде в залата и да се концентрира върху тренировките. Най-добрите боксьори прекарват по-голямата част от времето си във залата”, добави британецът.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.