Намери ни
To Top

Левски приключи с Лига Европа след срамно отпадане

Отборът на Левски записа една от най-срамните страници в историята си, след като бе отстранен от непретенциозния тим на Вадуц (Лихтенщайн) в първия кръг на Лига Европа. „Сините“ спечелиха реванша на „Герена“ с 3:2, но с общ резултат 3:3 и по-малко отбелязани голове на чужд терен бяха изхвърлени от надпреварата.

Възпитаниците на Делио Роси започнаха днешната среща активно, но бяха попарени в 25-та минута, когато голмайсторът от първия мач Мохамед Кулибали отново се разписа с изстрел от границата на наказателното поле, за да даде преднина на гостите. Играчите на Левски отговориха бързо и десет минути по-късно Серджиу Буш изравни с точен удар по земя след добра асистенция на Габриел Обертан.


„Сините“ започнаха много обещаващо втората част, след като още в 53-та минута Аймен Белаид се разписа за 2:1, но само минути по-късно Игор Тадич възстанови равенство след груба грешка на влезлия на почивката вратар Мартин Полачек. „Сините“ изглеждаха объркани, но можеха да се върнат в мача в 75-та минута, когато получиха право да изпълнят дузпа след спорно нарушение срещу Буш. Румънският нападател обаче пропусна наказателния удар, а домакините стигнаха до трети гол едва в 85-та минута след страхотен далечен удар на Жерсон Кабрал. До края играчите на Левски не успяха да стигнат до нов гол и отпаднаха от Лига Европа в един от най-позорните моменти в историята на клуба.

Ощр от категория Футбол