Намери ни
To Top

Нестор Ел Маестро лично определил новия капитан на ЦСКА

Новият старши треньор на ЦСКА Нестор Ел Маестро решил защитникът Николай Бодуров да бъде капитан в първия мач срещу ФК Рига от I предварителен кръг в Лига Европа.

Досега 32-годишният национал и бивш бранител на Фулъм бе втори избор, но изведе „червените“ с лентата въпреки че и досегашният капитан Божидар Чорбаджийски бе титуляр. Юношата на ЦСКА я бе наследил от Борис Галчев, отстранен през септември 2016 г. от боса Гриша Ганчев.


Мачът бе дебютен за сърбина в Европа с ЦСКА. Тиаго Родригес (49) донесе победата с тупалка от 30 м. Реваншът в Рига е в четвъртък от 19.30 ч.

С победата на шампиона Лудогорец над Крусейдърс със 7:0 в Шампионската лига, впечатляващия успех на Славия като гост над финландския Илвес с 1:0 и на ЦСКА над ФК Рига националният коефициент на България в ранглистата на УЕФА се увеличи на 14,250 т. и страната ни вече е на 28-о място, като задмина Румъния с 13,825 т. В квалификациите на евротурнирите за всяка победа се дава 1 т., а за хикс – 0,5, а после полученият актив се дели на броя отбори (в случая 4). Евентуални успехи и на реваншите след седмица могат да повишат още коефициента и да доближим Норвегия, която е 27-а с 15,075 т. Лудогорец, ЦСКА и Славия показаха, че са по-класни от своите съперници, а Левски има да се отсрамва пред феновете си за фиаското с 0:1 срещу Вадуц в Лихтенщайн.

В ранглистата на УЕФА за европейските клубни турнири Испания е лидер с 86,283 т., пред Англия 65,105, Италия 64,368, Германия 58,998 и др.

Мони ГЕОРГИЕВ

Ощр от категория Футбол