Намери ни
To Top

Мишел Платини се побърка: въвежда във футбола…

Президентът на УЕФА Мишел Платини ще стане инициатор на предложения за нововъведия във футбола, които коренно ще променят най-популярната игра, пише „Спортал.бг“. В книгата „Говорим за футбол“, която от днес е на пазара, босът на европейската централа е описал намеренията си за промени, които определено не се харесват на повечето фенове, ако съдим по първите коментари.

1. Въвеждането на бял картон, който ще бъде показван от съдията за реплика към него или неспортсменско поведение.


Наказанието за него ще бъде излизане за определен период от мача – примерно 10 минути. Това изменение в играта напомня за хокейното правило „power play“.

2. Въвеждането на две допълнителни смени в един мач, с което те да станат общо пет. Новите две промени обаче ще могат да бъдат правени само на почивката на един двубой.

3. Отмяна на възрастовите ограничения за съдиите, за да бъде компетентността единствен критерии за избиране на арбитрите.

4. Отмяна на инструкцията към съдиите при нарушение в наказателното поле, когато даден играч е последен в защита, да получава задължително червен картон. За сметка на това да бъде показван само жълт.

Притесненията на масовата част от феновете са, че при ситуации от т. 4 ще е спорно кога съдията е бил прав и кога не, а първите две точки коренно ще изменят същността на играта.
А вие какво смятате?

Ощр от категория Анализ