sportove.net

Фиорентина май сключи сделката за Марко Пяца

Ръководството на Фиорентина изглежда договори поредния си нов играч. Марко Пяца от Ювентус почти сигурно ще акостира като преотстъпен на „Артемио Франки”, като флорентинци ще разполагат с опция за откупуване, а „бианконерите” – с контра-опция.

Хърватският национал се присъедини към торинци през лятото на 2016 година, но неговият принос към последните успехи на клуба бе силно лимитиран заради контузия в коляното. Бившият играч на Динамо Загреб прекара втората половина на миналия сезон под наем в Шалке 04, като вкара 2 гола в 9 мача.


„Калчомеркато” твърди, че 23-годишният играч е твърдо решен да остане в Серия А през новата кампания, а офертата на Фиорентина е най-изкусителна заради готовността на „виолетовите” да работят с млади футболисти и способността на отбора да дава тласък в кариерата на играчи, при които има застой в развитието.

Флорентинци са успели да договорят вкарването на опция за постоянен трансфер, ала Юве ще има право да откаже, ако Пяца впечатли твърде много при престоя си на „Артемио Франки”. В момента играчът е част от състава на Хърватия, който стигна до финала на Мондиал 2018, така че нищо няма да бъде финализирано преди края на турнира.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.