sportove.net

Торес: Избрах Япония, въпреки че имах оферти от Франция, Германия и Испания

Бившият испански национал Фернандо Торес обяви, че ще играе от новия сезон за клуба от японската лига Саган Тосу, където преминава със свободен трансфер от Атлетико Мадрид.

Хлапето призна, че е имал оферти от Франция, Германия, както и от няколко отбора от Испания.

„Моето познание върху японския футбол се базира на това, което гледах от националния отбор на страната им на Световното първенство в Русия. Ще играя в първенството с моя добър приятел Андрес.


Вярвам, че ще бъде вълнуващо преживяване. Саган е един малък отбор от предградията“, коментира Торес.

„Имах оферти от всеки един континент на планетата. Моят нов отбор се казва Саган Тосу от Япония“, обяви Торес на събитие в собствения му фитнес-салон в Мадрид.

„Имах предложения от Франция, Германия, дори и от Испания. Но от самото начало бах наясно, че не ми се мести в европейски футбол“, добави той.

„Исках ново предизвикателство на напълно ново място“, продължи нападателят.

Торес, който има два периода в родния си клуб Атлетико Мадрид, също така е играл за отборите на Ливърпул, Челси и италианския Милан.

С испанския национален отбор той е световен шампион и два пъти европейски шампион.

Саган Тосу се върна в японската елитна Джей лига през 2017-а година след пет сезона изгнание и при първата кампания остана на 7-о място. Сега амбициите са по-големи, а Торес тръгва по стъпките на Андрес Иниеста, който също ще продължи кариерата си в Япония, но за Висел Кобе.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.