sportove.net

Испания избра наследника на Йеро

Ясно е името на новия селекционер на Испания. Това ще бъде бившият наставник на Барселона Луис Енрике, който се очаква да бъде назначен на поста до края на деня в понеделник, съобщават местните медии. 

Енрике е големият фаворит, след като другата водеща опция – Роберто Мартинес – няма как да бъде взет от Белгия. Той има договор с “червените дяволи” за още две години, а с успехите, които постига с тях, от там нямат никакво намерение да се разделят преждевременно с него.


 

Президентът на федерацията Луис Рубиалес ще предложи кандидатурата на бившия наставник на Барселона на заседанието на борда за избиране на селекционер на обяд. Очаква се бърза развръзка и одобрение на назначението. 

Договорът на Луис Енрике ще бъде до края на Евро 2020 с опция за удължаване. Той заменя бившия си съотборник в националния отбор Фернандо Йеро, който подаде оставка и като селекционер, и като спортен директор на “ла фурия” в неделя. 
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.