sportove.net

Дани Рикиардо остава още една година в Ред Бул

Спортният директор на Ред Бул Рейсинг Кристиан Хорнер потвърди, че Даниел Рикиардо ще остане поне още една година пилот на отбора.

Подновяването на договора ще стане официално факт до края на месеца.

„Стигнахме до там, че желанието и на двете страни е да продължим съвместната ни работа. Трябва само да уточним някои детайли преди договорът да бъде финализиран“, коментира Хорнер.


Хорхер добави, че малки грешки са попречили до този момент през сезона на Рикиардо и Ферстапен, които можеха да бъдат много по-близо до лидерите.

“Нашата ахилесова пета е фактът, че не записваме точки едновременно с двете коли или заради повреди или заради инциденти”, добави той.

“Има писти, на които ще демонстрираме своето преимущество – като Унгария и Сингапур например. Също така има и трасета, които не са добри за нас, но нашата сила е, че сме изключително устойчиви като отбор. Много сме креативни по отношение на стратегиите, а като тим работим изключително добре”, каза още Кристиан Хорнер.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.