sportove.net

10 причини за провала на Испания

Изненадващото отпадане на Испания на осминафиналите на Световното по футбол в Русия предизвика много разнородни размисли в испанската преса. След изживяното разочарование срещу Русия, Marca, изброи 10 причини за колебливото представяне на „Ла Фурия“, която бе сочена за основен фаворит за трофея.Разбира се, засегнати са неубедителните изяви на Давид де Хеа под рамката, както и цялата каша около селекционерския пост.

Но ето и всички доводи на Marca:

1. Необичайно нестабилният Де Хеа под рамката

2. Драмата с Жулен Лопетеги, който бе уволнен ден преди официалния старт на Мондиала и само 24 часа след обявяването му за натавник на Реал Мадрид.

3. По-слабата форма на някои от основните фигури. Акцентира се на Андрес Иниеста, Давид Силва и Даниел Карвахал.

4. Пропукванията и неразбирателствата в защита.

5. Многото пасове и разигравания, но без дълбок замисъл.

6. Липсата на план „Б“.

7. Незадълбоченото проучване на съперника.

8. Липсата на лидер, който да поведе тима.

9. Закъснелите промени, които правеше Фернандо Йеро.

10. Непълното използване на състава – Саул, Монреал, Одрисола, Аспиликуета, Кепа и Рейна изгледаха и четирите мача на „Ла Роха“ от скамейката, а според Marca са можели да внесат така търсената промяна.

Припомняме, че за да се стигне до двубоя със „Сборная“, Испания спечели трудно група „В“. В своя поток шампионите от 2010 година записаха две ремите – срещу Португалия и Мароко –  и една победа над Иран.


Още новини: 
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.