Намери ни
To Top

„Основната вина не е в Любо“, изригна легенда и посочи гробокопача на българския футбол

България допусна второ поредно поражение в квалификациите за европейското първенство във Франция след 2 години след като загуби с 1:2 в Осло от Норвегия. Поредният провал породи много мнения относно състоянието на националния ни отбор, както и управлението на родния футбол като цяло. За коментар бе потърсен един от най-големите футболисти, обличали фланелката на България – легендата на Локо Пд Христо Бонев – Зума. За лъвовете бившият нападател е записал 96 мача с 48 гола между 1967 и 1979 г.


Пред Topsport.bg някогашният селекционер заяви, че не смята настоящия Любо Пенев за основен виновник за пораженията от Хърватия и Норвегия. Зума обвинява за тях и като цяло за лошото състояние на родния футбол управниците на БФС и най-вече президента на централата Борислав Михайлов.

„За съжаление не успях да гледам мача, тъй като бях в Гърция. Не мисля, че Пенев носи цялата вина. Ключът се крие далеч по-нависоко. Какво се направи за футбола ни вече 10 години? Дълбаем дъното. Тези хора, които управляват, върнаха футбола ни 50 години назад“, коментира Зума.

Ощр от категория Анализ