Намери ни
To Top

Англия вкара шест гола на Панама и е 1/8-финалист на Мондиала

Отборът на Англия разгроми Панама с 6:1 в Нижни Новгород и си осигури място в 1/8 финалите на Световното първенство. Голямата звезда на островитяните Хари Кейн реализира хеттрик за победителите, два гола добави Джон Стоунс, един – Джеси Лингард.

Напред от група G продължават Англия и Белгия.

Двубоят започна чудесно за островитяните, които поведоха в 7-ата с гол на Джон Стоунс.


24-годишният бранител на Манчестър Сити се разписа с глава след ъглов удар.

В 20-ата минута съдията от Египет Геад Гриша отсъди дузпа за нарушение срещу Джеси Лингард, а звездата на “трите лъва” Хари Кейн бе безпощаден от бялата точка за 2:0.

Кейн влезе в историята като вторият играч на Англия, вкарал в двата стартови мача на Световно първенство. Лингард направи резултата класически след двойно подаване с Рахийм Стърлинг в 36-ата минута. Лингард завърши резултатно атаката с чудесен изстрел от границата на наказателното поле. След още четири минути преднината на “трите лъва” стана разгромна – Стърлинг направи пропуск, но Стоунс отново с глава при добавката бе точен за втори път в срещата. Вихрушката пред вратата на панамците не спря и до почивката англичаните вкараха още един гол – Кейн от дузпа покачи на 5:0.

Така тимът на Гарет Саутгейт за 45 минути изпълни задачата си да запише две поредни победи, повтаряйки старта си от Мондиал 2006 в Германия.

След час игра Кейн оформи своя хеттрик и веднага след това бе заменен от Джейми Варди.

В 78-ата минута Фелипе Балой бе на точното място след изпълнение на свободен удар и от труда позиция успя да вкара топката във вратата на англичаните, отбелязвайки историческия първи гол за Панама на световни финали.

Дебютантът ще се опита в последния кръг срещу Тунис да спечели и първи точки на Мондиал. Англия и Белгия пък ще спорят за първото място в групата, като на британците им е достатъчно и равенство, за да станат първи.

Хари Кейн днес стана третият играч на Англия с три или повече попадения в групов етап на световни финали. Досега това бяха правили Роджър Хънт през 1966 г. и Гари Линекер през 1986 г.

Англия за първи път вкара 6 гола в един двубой от световен или европейски шампионат. Досега четири отбора бяха реализирали пет гола на Световно първенство до почивката – Австрия (1954), Полша (1974), Югославия (1974) и Германия (2014).

Героят за Панама Фелипе Балой е на 37 години и е най-възрастният играч в тима.

Ощр от категория Футбол