Намери ни
To Top

Испания се измъчи, но пречупи Иран

Един от големите фаворити на Мондиала в Русия Испания постигна много трудна победа над Иран в мач от Група B. Пред близо 43 000 зрители на стадион „Казан Арена“ в Казан иберийците се наложиха над своя съперник с минималното 1:0. Въпреки очакванията за лесна и изразителна победа на Ла Фурия, играчите на Фернандо Йеро трябваше да треперят до края, за да си гарантират успеха.

Единственото попадение в срещата падна през второто полувреме и бе дело на Диего Коста.


Нападателят на Алетико Мадрид се разписа в 54-ата минута не и без голяма доза късмет, след като топката попадна в мрежата след сериозен карамбол.

Като цяло испанците контролираха владеенето на топката, но имаха сериозни проблеми в завършващата фаза. От своя страна играчите на Иран разчитаха на статични положения, при едно, от които стигнаха и до гол в 62-ата минута, което обаче правилно бе отменено поради засада.

В крайна сметка Испания спечели и по този начин се изкачи на върха в класирането в Групата с актив от 4 точки, колкото има и съставът на Португалия, който по-рано днес победи с минималното 1:0 Мароко. Иран е трети с 3 точки, докато африканците са последни без спечелена точка.

В последния кръг от груповата фаза Испания среща Мароко в Калининград на 25 юни от 21.00ч., по същото време в Саранск Португалия се изправя срещу Иран.

Ощр от категория Футбол