sportove.net

15 години затвор за бащата на НБА играч в Турция

Бащата на Енес Кантер от Ню Йорк Никс бе осъден на 15 години затвор в Турция. Д-р Мехмет Кантер бе арестуван от местните власти още миналата година, а Енес бе задържан на летището в Букурещ малко преди това. Kато причина за тези действия бяха посочени връзки на двамата с основния опонент на управляващия Реджеп Ердоган – Фетхуллах Гюлен. Сега обаче нещата достигнаха тотално различно ниво и Кантер-старши се сдоби с присъда.


“Ако се прибера в Турция, вероятно повече няма да чуете нищо от мен”, коментира случилото се Кантер и добавя, че с присъдата на баща му, властите индиректно атакуват него.


“Каквото и да се случва, аз няма да спра да се боря за човешките права, свободата на словото, справедливостта и демокрацията. Ще продължа да защитавам вярванията си. Опитвам се да бъда гласът на всички тези невинни хора”, добави още Кантер по адрес на ситуацията Турция.

Играчът на Никс неведнъж е обявявал, че не поддържа контакт с баща си и останалите си роднини, които са в Турция, защото така само би ги изложил на опасност. Кантер е един от най-отявлените критици на управлението на Ердоган.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.