Намери ни
To Top

„Свети“ Хари Кейн хвърли Англия в еуфория с гол в 91-та минута

Англия започна участието си на Мондиал 2018 с изключително драматична победа. На „Волгоград Арена“ селекцията на Саутгейт се наложи с 2:1 над Тунис. Голът на успеха бе дело на Кейн в продължението на мача.

Англия можеше да поведе след 120 секунди игра.


Лингард получи подарък, след като защитник на съперника му подаде около точката за изпълнение на дузпа. Ударът му обаче бе неточен.

В 5-ата минута „Трите лъва” направиха нов невероятен пропуск. Лингард проби отляво и пусна успоредно към Стърлинг. Последният обаче, от близко разстояние, не успя да намери почти опразнената врата.

В 11-ата минута Англия поведе. След центриране от корнер, Стоунс засече чудесно с глава, но вратарят изби. Топката обаче попадна у Хари Кейн, който бе безапелационен при добавката за 1:0.

Лингард можеше да удвои аванса на своя отбор. Той бе оставен в наказателното поле необезпокояван, но ударът му бе крайно разочароващ.

Саси пък можеше да изравни. Изстрелът му от дъгата пред наказателното поле обаче се отклони във футболист на Англия и излезе в корнер.

В 35-ата минута Тунис все пак успя да стигне до попадение. След центриране в наказателното поле, Уокър необмислено удари с ръка Фахредин Бен Юсеф, за което главният съдия отсъди дузпа. От бялата точка Саси бе точен за 1:1.

Англия бързо можеше да си възстанови преднината. В наказателното поле на Тунис настана сериозно разбъркване, при което топката срещна напречната греда, а след това няколко футболисти на Саутгейт не успяха да направят голова добавка.

В 44-ата минута Лингард бе изведен отдясно на наказателното поле, пусна покрай вратаря, но топката срещна лявата греда и излезе в аут.

През второто полувреме селекцията на Гарет Саутгейт имаше тотално териториално предимство. Тунизийците обаче се играха много компактно и сигурно в защита, като почтни не допуснаха опасности пред вратата си.

В началото на частта Англия можеше да поведе. След центриране от корнер, Магуайър засече с глава, но вратарят на Тунис улови.

Трипиър стреля директно от фаул, но встрани от вратата. В 79-ата минута Ашли Йънг повтори упражнението, като този път топката мина над напречната греда.

Драмата настъпи в първата минута на даденото продължение. След центриране от корнер, топката бе отклонена към Хари Кейн, който от непосредствена близост с глава я прати в мрежата за крайното 2:1.

Ощр от категория Футбол