sportove.net

Колко е получил Федерер за участието си в Щутгарт?

Носителят на 20 титли от “Големия шлем” Роджър Федерер направи дългоочакваното си завръщане на корта в Щургарт, където спечели първия си двубой срещу Миша Зверев и се класира на четвъртфиналите на тенис турнира от сериите АТР250. Организаторите не скриха удовлетворението си от привличането на суперзвезда от негов ранг, чрез която са компенсирали отказването в последния момент на Чонг Хьон, Гаел Монфис, а впоследствие и на Григор Димитров. Съобщава се, че за да участва тази година, Федерер е получил 1 милион евро.


“На него много му харесва да играе тук, чувства се като дете. Пристигна без съпругата и децата си, само със своя екип, като не пътува в първа класа със самолет. Дойде с колата си и шофираше сам. Продажбите на билетите се повишиха, той е голяма класа”, обясни турнирният директор Едвин Вайндорфер. Ако Федерер стигне финала в германския град, ще се завърне на първото място в световната ранглиста.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.