sportove.net

Новият треньор на Испания: Обстоятелствата са такива, каквито са

Назначеният “на пожар” за селекционер на Испания Фернандо Йеро изрази мотивация и амбиция, поемайки отговорността да води Ла Роха на Световното първенство. Той и президентът на Испанската федерация Луис Рубиалес дадоха съвместна пресконференция, която послужи за своеобразно представяне на новия наставник.

“За мен това е вълнуващо предизвикателство. Обстоятелствата са такива, каквито са.


Приемам отговорността смело, няма как по друг начин. Имаме футболисти, които две години се готвят за Световното първенство. Аз бях спортен директор и разбирам цялата страст и амбиция. Поздравления за Юлен за свършената работа”, започна Йеро.

“Благодаря на Фернандо, че прие това голямо предизвикателство. Националният отбор е в неговите ръце. Трябваше да е човек, който познава играчите. Те го приеха с отворени обятия и са готови да му помагат”, сподели президентът на федерацията Луис Рубиалес.

“Утре имаме тренировка и на нея трябва да изчистим главите си. Ако тази вечер го направим, още по-добре. Имаме три мача, в които ще се борим за класиране, няма да подаряваме нищо. (…) Как обичам да играят отборите ми? Искам да играят добре и да вкарват с три гола повече от съперника, да, това би ми харесало”, сподели легендарният защитник на Реал Мадрид. “Йеро беше първи избор. Винаги е защитавал честта на националния отбор. Дадохме му тази отговорност, за да работи с позитивизъм и храброст”, заяви Рубиалес. 

“Пред нас имаме огромна отговорност. Всеки трябва да работи здраво и да се раздава на терена. Нашият национален отбор е лицето на нацията. Ние носим огромна отговорност. Нямаше как да кажа “не”, подчерта Йеро. Запитан дали Зинедин Зидан би бил добър избор за треньор на Испания, Фернандо отговори с усмивка: “Да, разбира се”.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.