sportove.net

Елцин от Коста Рика ще покорява Русия

Той е роден в мъничко костариканско градче на брега на Карибско море, носещо звучното име Лимон. С население от скромните 58 хиляди жители, през годините пристанищното селище е дало на света десетки професионални футболисти, но един от тях определено изпъква над другите. Спорно е дали първо зарад името си или заради това, че е национал на Коста Рика.

Дами и господа, запознайте се с Елцин Игнасио Техеда Валверде.


Енергичният полузащитник е основен играч в националния отбор на страната си, а вероятно няма да е изненада, че в родината му е известен с прозвището El Ruso (б.р. – Руснака).


26-годишният халф, който понастоящем играе за швейцарския Лозана, а преди това минава през френския Евиан, както и през Саприса в Коста Рика, е кръстен на… точно така, на първият президент на Руската федерация – Борис Николаевич Елцин! Техеда се ражда около 8 месеца след встъпването на Борис Николаевич на власт.

И така, Елцин от Коста Рика отива в Русия. За да играе на Мондиал 2018. По всяка вероятност няма да стигне до родното място на човекът, чието фамилно име носи като свое първо. Борис Елцин е роден в още по-малко населено място – селцето Бутка в Свердловска област, което по последни данни се населява от малко над 3000 жители.


Ако се чудите, кой ще бъде сред любимците на неутралните руски фенове по време на мачовете на Коста Рика – вероятно момчето с №17, което носи името на един президент. Първият, оглавил Русия след разпадането на СССР.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.