sportove.net

Испания остана без селекционер ден преди старта на Мондиал 2018

Хулен Лопетеги вече не е селекционер на Испания!

Новината бе оповестена официално ден преди старта на Мондиал 2018 от боса на местната футболна федерация Луис Рубиалес.

Последният е бил вбесен от факта, че вчера Лопетеги бе обявен за треньор на Реал Мадрид и вече е подписал договор за 3 години с Кралския клуб, заменяйки оттеглилия се Зинедин Зидан.

Испанските национали са се застъпили за селекционера в опит да променят решението на разгневения Рубиалес, но без успех, тъй като сега той го оповести официално на пресконференция в руския град Краснодар.

“Ситуацията е много сложна.


Но в живота не винаги не се получават както искаме. Затова поемам отговорността за това решение. Разбира се, Реал Мадрид търсеше най-добрия специалист за треньор. Но националният отбор е на всички испанци. Бяхме длъжни да вземем това решение”, коментира Рубиалес и добави, че решението е в интерес на представителния тим, който стартира участието си на Мондиал 2018 вдругиден.

Испания започва в петък вечер срещу Португалия в група В, а останалите съперници в потока са отборите на Мароко и Иран.

Все още не е ясно кой ще е новият селекционер на иберийците. Рубиалес отказа да назове име, тъй като “е твърде рано”, но ще се опита да направи възможно най-малко промени в щаба с оглед на малкото оставащо време.

Междувременно се появиха спекулации, че тандемът Фернандо Йеро-Алберт Селадес може да бъде назначен на поста по спешност, а Рубиалес отхвърли обвиненията, че Испанската футболна федерация е направена смешна в тази ситуация:

“В нито един момент не сме знаели за случващото се. Не сме били в течение на преговорите между Лопетеги и Реал Мадрид, научихме за тях броени минути преди новината за назначението да бъде оповестена официално. Така че не ни оставаше нищо друго, освен да уволним Лопетеги.”
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.