sportove.net

Надал: Мислех си, че на тези години вече ще съм в пенсия

Световният номер едно Рафаел Надал постигна нещо нечувано Той спечели рекордната си 11-а титла от Ролан Гарос и вече има 17 трофея от Големия шлем на сметката си. 

Въпреки изтощаващия си стил на игра, той е на корта на вече 32-годишна възраст. И сам признава, че навремето си е мислел, че на тези години вече е щял да бъде в “пенсия”. Но сега плановете му са други.


 

“Другите ми съперници от Голямата четворка са женени, имат деца и казват,ч е за тях това е най-важното. Моето единствено обвързване е към това, което ме прави щастлив. Животът ми протича така, че ми дава да изпитам щастие от едно нещо или друго.”

“Но аз също имам партньор до себе си, така че не взимам решенията сам. Да, обвързан съм изцяло с тениса, но се обвързвам и с други неща, свързани с жената до мен. Нещата не са толкова лесни за предвиждане, но като бях по-млад си мислех, че на тази възраст вече ще съм се отказал и ще съм създал семейство.”

“Според моето виждане, семейството трябва да е със стабилна основа. Ще мине време и ще видим как ще се развие кариерата ми на корта, след което ще видим и как ще се развие въпросът със семейството”, заяви Надал пред вестник “Марка”. 

Въпреки че вече е на 32 години, а Роджър Федерер скоро ще навърши 37, двамата са тенисистите, които спечелиха последните шест трофеяот Големия шлем. Според Надал, това е било изненадващо. 

“Много се изненадах през 2017 г. на нашите успехи с Роджър. Аз не бях печелил голям турнир вече две години, а той чак от 2012 г. Когато си на такава напреднала възраст и не си печелил отдавна, накрая си задаваш и въпроса дали ще можеш да триумфираш отново. Е, ние го направихме.”

“Естествено, че бих искал да спечеля 20 турнира от Големия шлем като него, но това не ми е фикс-идея. И сегашните 17, които имам, са страхотно постижение. Искам да им се наслаждавам. Не мога да мисля сега за печелене на още титли. Не мога да се обсебя от това. Винаги ще има човек с повече титли, с повече пари, с повече къщи”, заяви Надал. 

И за пореден път обяви, че участието му на сезона на трева далеч не е сигурно, защото е бил изтощен от мачовете на клей. 
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.