sportove.net

Ще гледаме ли играч от Първа лига титуляр на Мондиала?

България не е на Световното първенство (за пореден път), но родните фенове ще могат да стискат палци за играчи, които са наблюдавали по терените у нас. А един от тях дори може да е титуляр за своя национален отбор на шампионата!

Първа лига праща двама футболисти на форума в Русия. И окато Яцек Горалски от Лудогорец е по-вероятно да стои резерва за Полша, то Холмар Ейолфсон от Левски има огромен шанс да е титуляр за своята Исландия. 

Коравият “викинг” е несменяем в отбраната на “сините”, като си партнира повече от успешно с Давид Яблонски в центъра ѝ.


За родината си обаче е по-вероятно да се появи като десен бек, на която позиция беше ползван в последните контроли преди първенството. 

Титуляр за този фланг на отбраната е Биркир Мар Севарсон, но той е доста колеблив напоследък, а в контролата с Гана Ейолфсон си заслужи дори похвали от селекционера за представянето си на дсния бек. 

Според изданието Grap Vine от Исландия, Севарсон ще получи шанс в първия мач на тима от груповата фаза, но след това се очаква именно Ейолфсон да се подвизава на позицията му в оставащите два мача от групите. “Викингът” на Левски си печели адмирации със своята поливалнтност в отбрана и постепенно се превръщал в любимец на треньора. 

Исландците имат тежка задача в група с Аржентина, Хърватия и Нигерия, като трябва да направят поредната огромна изненада, ако искат да излязат от групата си. Островитяните обаче са готови на всичко, за да го сторят. 
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.