Sportove

Стоичков с ласкави думи за Рафа Надал

Макар да е фен на Реал Мадрид, легендата на испанския и световния тенис Рафаел Надал получи похвали за историческото си представяне на Ролан Гарос от бившата звезда на Барселона Христо Стоичков. Камата разкри, че е много добър приятел с тенисиста и се изказа ласкаво за него. 

“Рафа е може би на самия връх на испанския спорт. В такъв тежък спорт като тениса, той се доказва всеки ден и поддържа ниво.


Той има уникалния кураж и сила да преследва всяка топка и да я отиграва правилно.”

“Това негово поведение си личи ежедневно. Той тренира силно всеки ден, желанието му за победа си личи още там, демонстрира го после и на корта. Така се печелят толкова много турнири”, сподели Стоичков и разкри откъде идва приятелството му с Рафа. 

“Много съм щастлив за него, защото показва, че невъзможното е възможно. Много ме радва това момче, защото сме приятели. Познавам го от малък, играл съм с чичо му Мигел Анхел, а с другия – Тони (бел. авт. който дълги години беше треньор на Рафа), сме се засичали многократно и се познаваме”, сподели още Камата. 


Опитайте приставката на Sportove за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.