sportove.net

Гуардиола за възможността да поеме Испания: Няма как да се случи

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола категорично отхвърли възможността да поеме националния тим на Испания. В интервю за TV3 каталунският специалист заяви, че този пост никога няма да му бъде предложен.

Гуардиола минава за един от ярките поддръжници на идеята за независима Каталуня. Въпреки това, специалистът се разграничи от неуважителните прояви на освиркване на националния химн.


„Никога няма да стана треньор на Испания, защото никога няма да ми предложат този пост. Не съжалявам, че съм играл за националния тим. Аз съм от Барселона, но тренирах Байерн, а сега и Манчестър Сити. Поставям моята работа и професионализма ми на първо място“, отбеляза Гуардиола.

Помолен за сетен път да изкаже мнение за голямата звезда на „блаугранас“ Лионел Меси, Гуардиола каза: „Той е уникален. Няма да се роди друг като него. Не го казвам само заради чисто футболните му умения, а и защото никога не търси извинения при загубите. Освен това, не си позволява да се оплаква извън терена“.


Още новини: 
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.